boy-932874_1280.jpg

Mijn grote ‘kleine’ vriend ………

Mijn grote ‘kleine’ vriend is een brief van een vader aan zijn zoontje met autisme. De brief gaat over het krijgen van de diagnose.

Mijn grote ‘kleine’ vriend ……

De afgelopen jaren heb ik me voortdurend afgevraagd wat er in dat hoofdje van je omgaat. Daarbij voelde ik je terugkerende innerlijke strijd en frustraties. Het besef dat ik je niet altijd heb kunnen helpen steekt en maakt me soms verdrietig.

Je bent alweer 8 jaar mooie vent en de kogel is nu eindelijk door de kerk. Opgelucht? Daar kan ik eigenlijk geen goed antwoord op geven. Ik had het uiteraard graag anders voor je gezien maar ik realiseer me ook dat dit niet het einde van de wereld is………

Het is juist ons begin! We gaan starten met de wetenschap dat de toekomst alleen nog maar beter voor je zal gaan worden.

Blijkbaar ben je “anders” dan de meeste anderen. Dat het helemaal niks met me doet is gelogen, maar dan niet omdat ik me zou schamen voor de omgeving of dat ik aan familie en vrienden moet uitleggen wat het precies is maar vooral omdat ik hoop dat er geen obstakels zullen zijn op het pad naar de rest van je leven.

We hebben de laatste jaren toch wel lastige momenten meegemaakt, maar papa en mama hebben altijd geprobeerd naar je te luisteren en hierin ook geprobeerd de juiste keuzes te maken. Een ding is wel zeker: we hebben je overspoelt met liefde. Autisme, het is een rotwoord maar daar gaan we mee dealen.

Dex, we gaan er iets van maken….Papa en mama gaan je helpen om alle obstakels te overwinnen. Wanneer je iets niet kunt, dan ben ik er en dan doen we het samen. Word je niet begrepen? Ik begrijp jou altijd en wanneer het even tegenzit dan krijg jij al mijn liefde en dat dan voor de rest van je leven.

Je moet weten dat papa trots op jou en Raf is. Jullie zijn mijn beste maatjes en met jullie kan ik de hele wereld aan.

Tot de maan en terug…. mijn grote ‘kleine’ vriend!
Dikke kus papa!

 

Boekentip:

Sterk staan als ouder

Wist je dat KOEKIE ook een online cursus heeft voor ouders van kinderen met (een vermoeden van) autisme die graag sterk in hun schoenen willen staan? Je leert onder andere de basis over autisme en vele tips over hoe je de balans bewaart voor jezelf en het gezin. Via deze link lees je meer over de cursus Sterk staan als ouder van een kind met autisme | Online KOEKIE cursus voor ouders. Je kunt deze cursus op elk moment starten. Heb je interesse in de cursus, maar twijfel je nog erg of wil je nog even wachten met aanmelden? Vul dan hieronder jouw gegevens in zodat we je op de hoogte kunnen houden! We sturen je dan elke week een mailtje met een bruikbare en inspirerende tip over autisme, begeleiding, zelfzorg, lotgenotencontact en nog veel meer!

Ja! Stuur mij een jaar lang elke week een bruikbare tip en houd me vrijblijvend op de hoogte over de cursus Sterk staan als ouder van een kind met autisme

dit veld niet invullen s.v.p.

KOEKIE Autisme Poster en uitdeel kaarten voor meer kennis en begrip voor autisme! Om op te hangen op scholen, thuis, bij verenigingen, in wachtkamers of uit te delen aan vrienden en familie

Klik hier voor meer info!

 

WhatsApp Coaching voor persoonlijke vragen!

Heb je na het lezen van de informatie op de website nog een persoonlijke vraag? Ik (Jonneke Koekhoven) maak graag tijd om samen dieper in te gaan op een situatie. Kijk voor meer informatie op de pagina over WhatsApp Coaching!

KOEKIE Autisme BegeleidingMijn grote ‘kleine’ vriend ………

Join the conversation

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord met het privacybeleid van KOEKIE Autisme Begeleiding