KOEKIE Autisme Poster

Autisme poster voor meer kennis en begrip!

De poster en de uitdeelkaarten zijn te bestellen via de autishop

Wat is de KOEKIE Autisme poster?

Op de KOEKIE Autisme poster staan positief geformuleerde omgangsvormen, geschreven vanuit het perspectief van het kind met autisme. De poster is in 2016 gemaakt om meer kennis en begrip voor autisme te verspreiden en is via Facebook al duizenden keren bekeken en gedeeld. De poster is perfect om op te hangen op scholen, in wachtruimtes, bij gezinnen thuis, bij instellingen en bij sportclubs.

Voor iedereen die in zijn of haar omgeving te maken krijgt met kinderen met autisme biedt deze poster makkelijk toepasbare, praktische tips die de interactie met het kind prettiger maken, voor alle betrokkenen, maar voornamelijk voor het kind met autisme. Uit ervaring blijkt dat de meeste kinderen het zelf ook interessant vinden om de poster te bekijken en er is dan veel (h)erkenning.

De poster is niet geplastificeerd en is gedrukt op 135 grams papier, niet geschikt voor buitengebruik.

“Graag wil ik u hartelijk danken voor de mooie Koekie Uitdeelkaarten / Symptomen Autisme. Wat een grote verrassing was dat om deze prachtige kaartjes op de deurmat te mogen ontvangen. Dankjewel Jonneke! Echt super… superblij mee!”

Je kunt in de Autishop pakjes van 5 stuks uitdeelkaarten bestellen!

Je kunt in de Autishop een poster op A3 formaat bestellen!

Een pakje van 5 uitdeelkaarten kost €4,95.

De A3 poster kost €7,95.

De poster en de uitdeelkaarten zijn te bestellen via de autishop

Ingestuurde foto's van waar de poster al hangt

Hoe het begon...

De poster begon in 2016 als plaatje op Facebook dat duizenden keren gedeeld werd en daardoor miljoenen mensen bereikte. Er werd door veel mensen gevraagd om een poster formaat om thuis of op school op te hangen. Als snel volgde er een gratis download via de website om zelf te printen. Hier werd door veel mensen gebruik van gemaakt. Er werd ook gevraagd om de poster te vertalen in andere talen. KOEKIE ging hiermee aan de slag en al snel hing de poster niet alleen in Nederland, maar ook in België, Zwitserland, Duitsland, Engeland en zelfs in India en Indonesië. Steeds vaker kreeg KOEKIE het verzoek de poster ook als A3 en als Ansichtkaart aan te bieden. Naar aanleiding van die vraag is de poster in een nieuw jasje gestoken en in 12 talen klaar gemaakt voor de druk. De poster is nu in het Nederlands beschikbaar in A3 om op te hangen en A6 om uit te delen aan mensen om het kind met autisme heen.

“Bij mijn baan als autismecoach in het basis- en middelbaar onderwijs kom ik leerlingen tegen die nog niet goed weten wat hun autisme nu inhoudt. Op welke manier zich dit uit. Deze kaartjes ga ik inzetten bij leerlingen om een beter inzicht te krijgen in zichzelf. Ieder kind is uniek en door middel van gesprek en begrip kunnen stappen gezet worden.”

Voorbeelden van de teksten op de poster

De poster en de uitdeelkaarten zijn te bestellen via de autishop

KLIK HIER OM DE POSTER TE BESTELLEN

KLIK HIER OM DE UITDEELKAARTEN TE BESTELLEN

Wat een mooie kaartjes. Mijn zoon heeft er direct een paar mee genomen en in de koffie hoek in de bakkerij neer gelegd. Hij kreeg er mooie reacties op. Ze vonden het een eyeopener. Heel duidelijk beschreven. Volgende week komt zijn jobcoach en ook zij krijgt er een mee om te gebruiken bij de bedrijven waar ze komt. Mijn zoon had haar een foto gestuurd en de was er enthousiast over.

De poster hangt in wachtkamers, bij sportclubs, thuis, op scholen en bij instellingen

In 2017 heeft KOEKIE een internationaal autisme project gedaan in Bali, Indonesia. Voor het centrum waar kinderen met autisme worden begeleid werd de poster vertaald naar het Indonesisch en op groot formaat meegenomen naar Bali. In het centrum is de poster ingelijst en opgehangen in de wachtkamer. Ook werd de poster een aantal keer op A3 formaat afgedrukt een meegegeven aan de ouders van de kinderen in het centrum. Iedereen was erg blij met de poster en vooral met de tips die erop stonden.

“De KOEKIE kaartenset gaf mijn zoon van nu 9 een hulpmiddel om zijn emoties te vertalen. Een groot stuk herkenning vond hij erin wat hebben wij als gezin hebben er toch hulp aan gehad om het gesprek erover te kunnen voeren. Mijn zoon van 6 kent ze nog niet gaan we deze geweldige set voor gebruiken, ik weet zeker dat ook daar weer een mooi gesprek en een stuk herkenning in gaat zitten. Bedank voor de geweldige kaarten.”

De kaarten kunnen worden uitgedeeld aan vrienden, familie, leerkrachten, taxichauffeurs etc!

De poster en de uitdeelkaarten zijn te bestellen via de autishop

Veel kinderen herkennen de uitspraken van de poster!

KOEKIE bedankt iedereen die meewerkt aan het verspreiden van meer kennis en begrip voor kinderen en volwassenen met autisme!
Als je vragen hebt over de andere talen van de poster of andere afdrukformaten, mag je een mail sturen naar jonneke@symptomen-autisme.nl.
De oude versie van de poster blijft beschikbaar voor gratis download.

Klik hier om de gratis versie te downloaden.

Dit meisje gebruikte de kaarten voor een spreekbeurt in de klas!

KOEKIE Autisme BegeleidingKOEKIE Autisme Poster | KOEKIE Autisme Begeleiding