Online KOEKIE Cursus 'Autisme en de Pubertijd'
Start Cursus: 16 februari 2025
Inschrijven vanaf: 1 januari 2025
T/m 19 januari krijg je 10% korting met de code: Happy2025!KOEKIE!
Klik hier om in te schrijvenWelk gedrag wordt veroorzaakt door de pubertijd en welk gedrag wordt veroorzaakt door autisme en hoe beïnvloeden autisme en de pubertijd elkaar?
Leer in deze online cursus per situatie zelf antwoord te geven op deze vraag zodat je op de juiste manier kunt reageren en daarmee meer gezelligheid en rust creëert.
Heb jij soms het gevoel dat je op de verkeerde weg zit, de verkeerde aanpak kiest of veel fouten maakt? Voel je je daar schuldig over en denk je dat je tekortschiet als ouder van een kwetsbaar kind? Bijna alle ouders twijfelen wel eens aan zichzelf. Dat is ook niet gek want opvoeden moet je leren en leren doe je door fouten te maken. Door je fouten te zien, te evalueren en met anderen te bespreken zet je ze om in uitdagingen en weet je in een volgende vergelijkbare situatie veel beter hoe het wél werkt voor jou en jouw kind.
Het feit dat je geïnteresseerd bent in deze cursus betekent al dat je het beste wilt voor je kind en dat je inziet dat je nog dingen bij kunt leren.
Door deel te nemen aan de cursus neem je even écht de tijd om stil te staan bij jezelf en jouw zoon/dochter en jullie interactie.
Zo kunnen jullie met elkaar op weg naar meer balans in het gezin.
Lees hieronder verder over de cursus en bekijk alvast de ‘eerste indruk’ les van de cursus om een idee te krijgen van wat je kunt verwachten!
(Deze les is korter en minder uitgebreid dan de betaalde lessen, maar genoeg voor een eerste indruk!)
“Wij hebben 2 cursussen bij Jonneke gevolgd: Autisme en Boosheid en Autisme en de Pubertijd. Dit vanwege het leeftijdsverschil tussen onze kinderen. We vonden ze goed te volgen, ideaal dat het in je eigen tijd en tempo kan! Ook de voorbeelden en filmpjes zorgden voor duidelijkheid en herkenning. Een mooie manier om bij te leren over autisme!”
“De KOEKIE cursus ‘Autisme en de Pubertijd’, verzorgd door Jonneke, is zeer veelzijdig. Jonneke heeft veel (relevante) kennis over de werking van het brein. Wat haar cursus uniek maakt, is dat zij inzichtgevende verbindingen maakt, die ervoor zorgen dat je zowel inzicht krijgt in wie jij als ouder bent, waar jij voor staat en hoe je goed voor jezelf kunt zorgen, hoe het brein werkt bij kinderen in de pubertijd, en hoe het brein werkt bij kinderen met autisme. Dit geeft veel inzicht in de ontwikkeling waar je kind doorheen gaat van baby tot volwassene: het begrijpen en zien van deze kant, maakt mild en meer begripvol. En dat milde geeft vele handvaten om ervoor te zorgen dat je als ouders de verbinding houdt met je kind, waardoor jouw kind zich begrepen voelt, en gesteund, terwijl jij als ouder wel duidelijk kan zijn in wat je van jouw kind verwacht.
Dat maakt deze cursus, voor alle ouders, met of zonder kinderen met autisme, een aanrader! Heeft je kind autisme, dan geeft deze cursus je handvaten om meer het verschil te kunnen zien tussen welk gedrag vanuit autisme komt, en welk gedrag vanuit de pubertijd, wat vervolgens ook jouw begrip en vervolgens passende aanpak kan bepalen. Ook geeft het je in praktische zin handvaten om alert te kunnen zijn op het licht verhoogde risico bij kinderen met autisme op het ontwikkelen van een angststoornis, eetstoornis o.i.d. Dat geeft mij een geruststellend gevoel.
De manier waarop de informatie door Jonneke in de online cursus wordt gebracht, is laagdrempelig en afwisselend, wat maakte dat ik langer gefocust bleef bij het lesmateriaal en de cursus voor een breed publiek te volgen is. Jonneke is zeer betrokken en gedreven: niet alleen werden vragen snel beantwoord; ook werd feedback snel opgepakt en de planning en inhoud van de cursus daarop aangepast.”
“Deze cursus is absoluut een aanrader. Je leert veel theorie over de werking van het brein en dit heb je echt nodig om deze informatie in de praktijk te kunnen gebruiken, dat is heel verhelderend! Dit alles wordt gecombineerd met praktijkvoorbeelden en filmpjes met (praktijk)informatie en daarmee kan je dan zelf aan de slag. Op deze manier kun je een weg vinden om jouw kind nog beter te kunnen begrijpen, te begeleiden en zo nodig ook nog nader tot elkaar te komen. Jonneke is een hele kundige en betrokken vrouw, die heel duidelijk haar hart en ziel in haar werk stopt. Een hele persoonlijke benadering, ondanks dat alles nu online moet gebeuren.”
“Ik heb de cursus autisme en de pubertijd gedaan bij KOEKIE om meer te leren over mijn zoon van 14 met autisme. Voor mij is deze cursus erg waardevol en leerzaam geweest. Wat ik erg fijn vond was dat er in de cursus veel zelfreflectie zat waardoor ik op een andere manier naar mijzelf en mijn gedrag ben gaan kijken en mede ook door de feedback die ik van Jonneke kreeg meer aan mijzelf ben gaan denken. Manieren ben gaan zoeken om de rust in de dag te creëren. Ook heb ik erg veel gehad aan het deel over communicatie met je puber, nu had ik al een hele sterkte band met mijn zoon maar deze is nu nog sterker geworden. Ik kan deze cursus andere ouders echt aanraden, zelfs heb ik deze cursus aangedragen bij het CJG (centrum voor jeugd en gezin) omdat ik denk het ook voor andere ouders erg helpend kan zijn. Ook is de cursus online voelde de aanpak voor mij erg persoonlijk en kon ik met al mijn vragen bij Jonneke terecht.”
→ Jij bent ouder van een puber met autisme
→ Je doet ontzettend je best om jouw kind te begrijpen en te begeleiden
→ Toch ben je vaak moe, gestrest, gefrustreerd en verward
→ Je krijgt dagelijks te maken met moeilijke situaties waarbij discussies en boosheid vaak het resultaat zijn
→ Ouders van andere pubers begrijpen jouw situatie vaak niet want de diagnose autisme maakt het juist extra lastig
→ Je maakt je ook zorgen over de ontwikkeling van jouw kind
→ Zal hij/zij ooit zelfstandig kunnen zijn en verantwoorde beslissingen kunnen nemen?
→ Hoe moet dat straks als hij/zij 18 is?
→ Je wilt jouw kind meer vrijheid geven, maar kan hij/zij dat wel aan?
→ Je wilt graag meer leren over deze fase bij jouw kind met autisme om meer gezelligheid te creëren en ervoor te zorgen dat jouw kind zich optimaal kan ontwikkelingen binnen zijn/haar mogelijkheden
Veel ouders van pubers met autisme maken zich zorgen of zijn gefrustreerd over één of meerdere van onderstaande 'Puberdingen':
Via de mail kreeg ik vragen over de volgende onderwerpen. Herken jij deze zorgen en frustraties?
Stemmingswisselingen
Grote mond /schelden / heftige uitspraken
Weglopen
Starheid
Boosheid
Niet aan afspraken houden
Grenzen opzoeken / Over grenzen heen gaan
Conflicten met brusjes
Geen gezag accepteren
Moeilijk aan te sturen
Slechte hygiëne
Gamegedrag / Telefoongebruik
Gebruik Social Media
Experimenteren met drugs/alcohol
Onverschilligheid
Passiviteit / gebrek aan motivatie
Overprikkeling door meer verantwoordelijkheden
Emotionele uitbarstingen
Weinig communicatie
Disbalans van lichamelijke en geestelijke ontwikkelingen
Praktische regelzaken wanneer het kind 18 wordt
Afzetten tegen ouders
Seksuele ontwikkelingen
Sociale contacten
Oorzaak en gevolg niet kunnen inschatten
Vrije tijd niet zelf kunnen invullen
Kamer niet opruimen / Spullen laten slingeren
Angsten en onzekerheden
Huisregels negeren
Zelfbepalend gedrag
Geen rekening houden met anderen / zich niet kunnen inleven
Alle zorgen en frustraties in een schema
Herkenbaar?
Maar vooral!
Vraag jij je ook vaak af of het gedrag dat jouw puber laat zien nu juist veroorzaakt wordt door de pubertijd of door zijn of haar autisme? Je wilt natuurlijk op de juiste manier reageren, maar als je twijfelt waar het gedrag door veroorzaakt wordt en de twee elkaar ook vaak genoeg doorkruisen of beïnvloeden, is dat erg lastig!
Dat zorgt voor moeilijke situaties, stress en onzekerheid.
Ik kreeg van meer dan 200 ouders vragen en voorbeelden over autisme en de pubertijd toegestuurd en bijna iedereen loopt aan tegen dit probleem! Je bent echt niet de enige!
Mijn blog over autisme en de pubertijd is één van de meest gelezen blogs op mijn website en is al door
mensen gelezen.
In totaal heb ik al
mails van ouders over autisme en de pubertijd mogen beantwoorden!
Daarom vind ik het tijd voor een cursus, waarin ik ouders met dezelfde vragen en zorgen aan elkaar kan verbinden en waarbij ik mijn ervaringen en kennis kan delen.
-
Autisme en Pubertijd
KOEKIE Autisme Begeleiding 24 mei 2015
“Mijn kind heeft autisme en sinds een paar jaar is hij flink aan het puberen. Ik maakte me veel zorgen over zijn gamegedrag en na het lezen van het blog over de puberteit besloot ik een mail te sturen naar KOEKIE. Jonneke antwoordde heel uitgebreid op mijn vragen en ze heeft mij geholpen met het vinden van informatie over passende hulpverlening voor mijn zoon. Mijn zorgen bleken te kloppen want het gamen was niet alleen ontspanning, maar bleek een beginnende verslaving. Ik ben blij dat ik Jonneke gemaild heb want zonder haar zouden de problemen misschien erger zijn geworden.”
Anne L.
Klik hier om alvast de ‘eerste indruk’ les te bekijken en te maken!
De onderwerpen van de cursus
Thema 1
Jij als ouder van een puber met autisme
In het eerste thema krijg je informatie over jouw rol als ouder en ga je door middel van opdrachten jezelf als ouder van een puber met autisme leren kennen. Welke invloed heeft jouw ouderprofiel op het gedrag van jouw puber?
Thema 2
Even voorstellen: Jouw puber met autisme!
In het tweede thema komen allerlei verschillende onderwerpen aan bod die horen bij een puber met autisme. Je gaat een profiel maken van jouw puber die je gedurende de rest van de cursus steeds verder zal aanvullen.
Thema 3
Autisme bekeken vanuit de werking van het brein
Deze week gaan we kijken naar de werking van het brein van kinderen en jongvolwassenen met autisme. Om gedrag te begrijpen en om het onderscheid te kunnen maken tussen autisme en pubergedrag is het van groot belang bepaalde processen te begrijpen. We doen het in begrijpelijke taal en met veel voorbeelden!
Thema 4
Autisme en de pubertijd vanuit de executieve functies
De executieve functies geven een duidelijk overzicht van allerlei verschillende ontwikkelingen die een kind en een puber doormaakt. Maar hoe zit dat bij pubers met autisme?
Thema 5
Verbinding en aansluiting als basis voor een fijne pubertijd
Verbinding en aansluiting zijn de basis van KOEKIE Autisme Begeleiding en werken echt… voor iedereen, in elke situatie! Het is de belangrijke basis van waaruit jouw puber zich kan ontwikkelen. In dit thema leer je hier alles over en ga je het zelf toepassen!
Thema 6
Yes! Mijn puber ontwikkelt en dit hoort erbij & Opletten, dit is zorgelijk!
Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Zoveel lastige situaties, moeilijk gedrag, overprikkeling, emotionele uitbarstingen, conflicten en experimenten. Tijdens deze week kom je er achter of jouw zorgen om actie vragen. Is het gedrag van jouw puber voornamelijk ‘moeilijk’ of is het écht zorgelijk voor zijn ontwikkeling. Denk aan gamen, contact via social media, gebruik van alcohol en drugs, teruggetrokken gedrag, abnormaal eetgedrag etc.
Thema 7
Verantwoordelijkheden, Praktische regelzaken en Ervaringsverhalen
Één van de moeilijkste dilemma’s van ouders van pubers met autisme: de puber moet volwassen worden en meer verantwoordelijkheden krijgen, maar kan jouw zoon of dochter dat wel aan? Wat kun je van ze vragen en wat niet? Aan welke praktische regelzaken moet je als ouder denken? Ik legde ook de belangrijkste vragen van ouders voor aan volwassenen met autisme. Zij geven uit eigen ervaring antwoord aan alle ouders die deze cursus volgen!
Thema 8
Autisme en de typische puberthema’s
Even alle typische puberdingen op een rij! Denk aan geld, seksuele ontwikkelingen, social media, lichamelijke veranderingen, experimenten, identiteitsontwikkeling, gamen, voeding, huiswerk, contacten etc!
Ervaringen van een deelnemer 2018
Marleen schreef een blogreeks over de thema's. Zij is een moeder van een jongen met autisme en volgde de cursus in 2018.
-
Thema 6 + 7 + 8 – Ervaring van een deelnemer – Online KOEKIE cursus – Pubers met autisme
KOEKIE Autisme Begeleiding 20 juni 2019 -
Thema 5 – Ervaring van een deelnemer – Online KOEKIE cursus – Pubers met autisme
KOEKIE Autisme Begeleiding 20 juni 2019 -
Thema 4 – Ervaring van een deelnemer – Online KOEKIE cursus – Pubers met autisme
KOEKIE Autisme Begeleiding 20 juni 2019 -
Thema 2 en 3 – Online KOEKIE cursus – Pubers met autisme – Ervaring van een deelnemer
KOEKIE Autisme Begeleiding 20 juni 2019 -
THEMA 1 – ERVARING VAN EEN DEELNEMER – ONLINE KOEKIE CURSUS – PUBERS MET AUTISME
KOEKIE Autisme Begeleiding 19 juni 2019
Wat houdt de cursus in?
Heb je zin om vanaf februari 2025 deze leeruitdaging aan te gaan?
Na betaling ontvang je een mail ter bevestiging en zondag 16 februari 2025 ontvang je de eerste les in jouw mailbox! Inschrijven kan vanaf 1 januari 2025!
Autisme en de Pubertijd
- 8 Thema's over de pubertijd
- Handout van de lessen
- Werkboek met opdrachten en uitdagingen
- Antwoord op persoonlijke vragen via mail
- Mogelijkheid tot het bijboeken van een persoonlijk coachingsgesprek
Heb je interesse in de cursus, maar wil je nog even wachten met aanmelden en betalen? Vul hieronder jouw gegevens in zodat ik je op de hoogte kan houden!
Veel gestelde vragen over de cursus
Staat jouw vraag er niet bij? Je mag mij altijd mailen! jonneke@symptomen-autisme.nl
Hoeveel tijd moet ik aan deze cursus spenderen?
Het kost per les maximaal twee uur om de stof te bekijken, te beluisteren of te lezen. Daarnaast is er iedere week een challange of opdracht waar je die week mee aan de slag zal gaan. De opdrachten kosten ook ongeveer een uur, maar dat hangt er natuurlijk ook helemaal vanaf hoeveel tijd je wilt investeren in jouw eigen leerproces. De challenges voor de week zijn vaardigheden die je in de praktijk gaat oefenen en toepassen. In het begin zal je jezelf nog erg bewust zijn van je handelen en kost dat wat meer tijd en energie dan wanneer je je de vaardigheden na een aantal weken eigen hebt gemaakt.
Hoe betaal ik en wat gebeurt er dan?
Wanneer je op de link klikt voor het betalen, zal er een overzichtsscherm openen met een formulier dat je moet invullen. Hierop komen de gegevens voor de factuur en de betaalopties aan de orde. Je kunt veilig betalen via Ideal, overmaking of bancontact. Na betaling ontvang je een factuur.
Waarom zou ik deze cursus kiezen en niet een andere?
Misschien ken je mij en KOEKIE al wat langer, maar misschien ben je helemaal nieuw op deze website. De stijl van KOEKIE is simpele, duidelijke uitleg zonder moeilijke woorden en theorieën, veel praktische tips en adviezen. Daarnaast ben ik persoonlijk erg betrokken bij mij volgers en cursisten en sluit ik graag precies aan bij de vragen die er spelen. Deze cursus gaat helemaal over pubers met autisme, een specifieke doelgroep die om veel kennis en ervaring vraagt. Ik heb inmiddels 14 jaar ervaring met het begeleiden van kinderen met autisme en hun ouders. Deze cursus zal er daarnaast voornamelijk voor zorgen dat je je als ouder zelfverzekerder voelt en dat je ook na de cursus, wanneer zich nieuwe situaties voordoen, weet op welke manier je het beste kunt reageren op de situatie.
Krijg ik een certificaat van de cursus?
Nee, er wordt achteraf geen certificaat van de cursus gegeven. Je doet de cursus als ouder vooral voor jezelf en jouw kind(eren). Uiteraard kun je met de factuur aantonen dat je de cursus hebt aangeschaft. Mocht je graag een bewijs van deelname ontvangen, mag je mij altijd een mail sturen naar jonneke@symptomen-autisme.nl.
Wat heb ik nodig voor deze cursus?
Je kunt de cursus volgen via een computer, op de Ipad of zelfs op een telefoon met internet. Ik raad aan om de cursus indien mogelijk te volgen op een computer. Het beste resultaat zul je behalen door de les te volgen op een rustige plek met weinig afleiding op een moment waarop je al je aandacht bij de les kan houden. Voor sommige opdrachten heb je wat materialen nodig zoals papier, een pen, een schaar, lijm. Ook is het fijn als je een printer hebt of ergens de opdrachten kunt printen. Voor persoonlijke aantekeningen raad ik aan om een notitieblok bij de hand te houden.
Is een online cursus wel veilig?
Ja, de cursus is veilig. Het betaalproces is beveiligd en jouw gegevens worden veilig opgeslagen en behandeld via de richtlijnen van de AVG. Alles hierover kun je teruglezen in de algemene voorwaarden en het privacystatement. Misschien ben je sceptisch over het volgen van deze online cursus. Als dat zo is, schroom dan niet om mij een mail (jonneke@symptomen-autisme.nl) of een WhatsApp bericht (+31628315545) te sturen met jouw twijfels of vragen. Ik zal je altijd persoonlijk antwoorden en waarschijnlijk kan ik je twijfels wegnemen.
Ik weet niet zeker of deze cursus wel bij mij past.
De cursus past bij je als:
- Je een puber (tussen 10-21 jaar) met autisme hebt
- Je vaak in lastige situaties terecht komt met hem/haar
- Je je zorgen maakt om zijn/haar ontwikkeling
- Je bereid bent geld, tijd en energie te investeren in meer kennis, zekerheid en gezelligheid
- Je gemotiveerd bent om je in te zetten voor de ontwikkeling van je kind
- Je het fijn vindt om andere ouders te ontmoeten die in precies dezelfde situatie zitten
- Je graag antwoord krijgt op de vraag: “Welk gedrag wordt nu veroorzaakt door de puberteit en welk gedrag wordt veroorzaakt door het autisme en hoe beïnvloeden deze twee elkaar?” Daarnaast wil je graag weten hoe je dan dus het beste kunt reageren om meer rust en gezelligheid in huis te hebben.
- Je wilt je graag minder zorgen hoeven maken over de ontwikkeling van je kind
Mijn partner en ik willen allebei graag meedoen met de cursus, hoe kunnen we dat aanpakken?
Wat geweldig dat jullie als ouders allebei tijd en energie willen investeren in de ontwikkeling van jullie puber met autisme! Dat wil ik alleen maar aanmoedigen, want samen met de neuzen in dezelfde richting staan is alleen maar bevorderlijk voor een fijne sfeer, minder stress en minder onzekerheid. Uiteraard mogen jullie beiden meedoen voor de prijs van 1. Wil jouw partner de lessen zelf in zijn / haar mail ontvangen? Geef dan even het mailadres door zodat ik hem / haar kan toevoegen!
Mijn kind is nog geen puber, is het dan wel verstandig om mee te doen?
Ik raad deze cursus aan aan ouders van kinderen tussen de 10 en 21 jaar. 10 Jaar wanneer je merkt dat de eerste tekenen van de puberteit zich aandienen. De opdrachten en challenges zijn echt gericht op direct contact met de puber. De cursus wordt meerdere keren herhaald, dus als je kind nog te jong is, kun je altijd besluiten deel te nemen aan deze cursus wanneer jouw kind wel aan het puberen is.
Waarom worden de woorden Pubertijd en Puberteit door elkaar heen gebruikt?
Ik gebruik het woord Pubertijd wanneer ik het niet alleen heb over de lichamelijke en geestelijke veranderingen die plaatsvinden bij het kind, maar over de hele periode waarin het kind verandert en van alles meemaakt. Het woord Pubertijd is dus meer algemeen en daarmee bedoel ik ook de middelbare school, de interactie met vrienden, de regelzaken wanneer een kind 18 wordt, het proces van meer vrijheden en de weg naar meer zelfstandigheid. De hele periode waarin de Puberteit zich voltrekt. Het woord Puberteit heeft vooral betrekking op het aspect geslachtsrijpheid, de lichamelijke en geestelijke veranderingen die een kind doormaakt.
Wat als ik start, maar plots geen tijd meer heb om mijn cursus af te maken?
Je krijgt de les op zondag toegestuurd en hebt sowieso twee weken de tijd om de les te bekijken, te beluisteren of te lezen. In principe kun je de lessen ook later, op een voor jou beter geschikt moment, maken.
Welke resultaten mag ik verwachten?
In elk geval zul je je veel bewuster zijn van jouw eigen handelen en krijg je meer inzicht in het gedrag van jouw puber. Je leert inschatten of het gedrag van jouw puber door de puberteit of door zijn/haar autisme komt. De cursus is heel persoonlijk gericht op jouw eigen situatie. Daarnaast zorgen de opdrachten, tips en challenges ervoor dat je al heel snel resultaat zal zien bij jezelf en bij jouw kind. Uiteraard hangen alle resultaten af van jouw eigen inzet. Ik bied theorie, opdrachten en tips aan en jij moet er zelf iets mee gaan doen!
Ik wil wel meedoen, maar vind het toch wel veel geld.
Misschien lijkt het bedrag veel geld, vooral als je het niet vergoed krijgt. De cursus bestaat uit 8 lessen, opdrachten, persoonlijke adviezen en een werkboek. Als je dit omrekent kom je uit op een bedrag van rond de 5 euro per uur. Ik probeer in mijn prijs rekening te houden met het feit dat je deze niet vergoed krijgt. Hoeveel geld wil je investeren in een fijne sfeer, een optimale ontwikkeling van jouw kind, meer kennis, meer zekerheid over je eigen handelen en een betere relatie met jouw puber? Welke andere uitgaven doe je om de sfeer in het gezin te verbeteren? Ga je wel eens samen naar de film, uit eten of zelfs een hele dag naar een pretpark of een weekend weg? Hoeveel geld geef je daar aan uit en hoeveel blijvende gezelligheid en verandering in het gedrag houd je daar aan over? Mocht je écht problemen hebben met de betaling maar wil je wel érg graag deelnemen, stuur mij dan een mail naar jonneke@symptomen-autisme.nl. Dan kijken we samen naar andere betaalopties.
OVER MIJ!
Mijn naam is Jonneke Koekhoven en ik ben al van jongs af aan gefascineerd door kinderen (later ook volwassenen) met autisme. Ik heb mijn studie pedagogiek afgerond en al vanaf vóór mijn studie werkte ik als persoonlijk begeleidster van kinderen en jongeren met autisme en hun ouders. Ik werk graag op mijn eigen manier waarbij ik volledig de mogelijkheid heb om aan te sluiten bij de behoeften van de kinderen. Daarom heb ik een aantal jaren geleden besloten voor mijzelf te beginnen en de begeleiding helemaal vorm te geven naar mijn eigen ideeën. Dat wil bijvoorbeeld zeggen: werken op abnormale tijden, werken op verschillende plekken (waar het op dat moment nodig is), flexibele werkafspraken, veel contact met ouders en kinderen wanneer ze dat nodig hebben en nog veel meer! Naast de begeleiding wilde ik graag mijn kennis delen met ouders en begeleiders en daarom ben ik een blog gestart over autisme. De blogs worden door duizenden mensen gelezen. Ze zijn geschreven op de typische KOEKIE manier: simpel, duidelijk en praktisch! Ik ben een persoon die graag hard werkt, nieuwe dingen leert, out of the box denkt en doet en overal de positieve kant van ziet. Ik word gelukkig van kinderen en hun ouders helpen bij hun ontwikkeling. Naast het autisme en de kinderen is mijn passie reizen! Je kunt je dus wel voorstellen dat ik enorm heb genoten van mijn werkreis in 2017, waarbij ik in Indonesië KOEKIE tips ben gaan geven in een centrum voor kinderen met autisme. Ik hoop in de toekomst meerdere van dat soort ‘KOEKIE Around the globe’ projecten te mogen doen!
Heb je zin om vanaf februari 2025 deze leeruitdaging aan te gaan?
Na betaling ontvang je een mail ter bevestiging en zondag 16 februari 2025 ontvang je de eerste les in jouw mailbox! Inschrijven kan vanaf 1 januari 2025!
Autisme en de Pubertijd
- 8 Thema's over de pubertijd
- Handout van de lessen
- Werkboek met opdrachten en uitdagingen
- Antwoord op persoonlijke vragen via mail
- Mogelijkheid tot het bijboeken van een persoonlijk coachingsgesprek
Heb je interesse in de cursus, maar wil je nog even wachten met aanmelden en betalen? Vul hieronder jouw gegevens in zodat ik je op de hoogte kan houden!
“Ik heb bij KOEKIE de cursus Pubers met autisme gevolgd. Dit omdat onze zoon inmiddels bijna 13 is en steeds meer puber kenmerken begint te laten zien. Ik vond het soms moeilijk om te zien of het “gedrag” vanuit zijn autisme, vanuit zijn puberbrein of vanuit beide kwam. Ik hoopte met deze cursus veel handvatten te krijgen. De lessen werden in rustige stappen opgebouwd, met veel uitleg. Bij tussentijdse vragen of onduidelijkheden stond KOEKIE je te woord. Soms paste ze de leerstof aan, daar deze niet voldoende aansloot bij de cursisten. Ik heb veel herkenning en bevestiging gekregen tijdens deze cursus.Meer verdieping over bepaalde stukken ASS zowel zonder als met puberbrein. Waardoor je beter begrijpt waarom je als ouder of je ASS-er op een bepaalde manier reageert. Voor sommige cursisten ging de leerstof te snel, daarom werd deze verspreid. Fijn dat er rekening gehouden wordt met iedereen.Op FB was er een besloten groep waarin we elkaar konden helpen, vragen konden stellen, ons hart konden luchten. Fijn om zeker ook bij andere ouder(s) herkenning, erkenning en bevestiging te zien, te krijgen en te voelen. Ook was het mogelijk om een persoonlijk probleem van je ASS-er met de groep of met KOEKIE zelf te delen om advies en tips te krijgen.”
Ervaringen van een deelnemer
Marleen schreef een blogreeks over de thema's. Zij is een moeder van een jongen met autisme en volgde de cursus in 2018.
-
Thema 6 + 7 + 8 – Ervaring van een deelnemer – Online KOEKIE cursus – Pubers met autisme
KOEKIE Autisme Begeleiding 20 juni 2019 -
Thema 5 – Ervaring van een deelnemer – Online KOEKIE cursus – Pubers met autisme
KOEKIE Autisme Begeleiding 20 juni 2019 -
Thema 4 – Ervaring van een deelnemer – Online KOEKIE cursus – Pubers met autisme
KOEKIE Autisme Begeleiding 20 juni 2019 -
Thema 2 en 3 – Online KOEKIE cursus – Pubers met autisme – Ervaring van een deelnemer
KOEKIE Autisme Begeleiding 20 juni 2019 -
THEMA 1 – ERVARING VAN EEN DEELNEMER – ONLINE KOEKIE CURSUS – PUBERS MET AUTISME
KOEKIE Autisme Begeleiding 19 juni 2019