Begeleiding

KOEKIE begeleidt kinderen met autisme in Barendrecht en Rotterdam en biedt WhatsApp coaching voor ouders en begeleiders in Nederland en België

Het KOEKIE team!

 • Jonneke Koekhoven

  Jonneke

  Begeleiden: Verbind, Verwonder, Vergroot, Versterk!

  Jonneke Koekhoven Pedagoog

  “Hoi, leuk dat je op de website bent! Klik op mijn naam voor mijn persoonlijke KOEKIE pagina!”

 • Tessa

  Zoek, zie en gebruik de talenten van kinderen

  Tessa Koekhoven Pedagoog

  “Wil je meer over mij weten? Klik even op mijn naam en bekijk mijn KOEKIE pagina!”

 • Darryl

  A drawing is simply a line going for a walk - Paul Klee

  Darryl Gartland Illustrator

  “Bij elke tekst of nieuw materiaal wat gemaakt wordt door KOEKIE teken ik een IKKIE afbeelding, erg leuk om te doen, IKKIE is inmiddels een bekend personage voor alle KOEKIE volgers”

 • Mandy Klevering

  Mandy

  Plezier is de belangrijkste voorwaarde om te leren.

  Mandy Klevering Pedagoog

  “Ben je nieuwsgierig naar mij en mijn manier van werken? Klik dan even op mijn naam voor mijn persoonlijke KOEKIE pagina!”

 • Marleen Gondelach

  Marleen

  Waarde toevoegen en van elkaar leren, dáár krijg ik energie van!

  Marleen Gondelach Virtual Assistent

  “Wil je meer weten over mij en mijn werk voor KOEKIE? Klik hier voor mijn pagina!”

Visie

Autisme Begeleiding Rotterdam en Barendrecht

Het doel van KOEKIE is het begeleiden, ondersteunen en opvoeden van kinderen, voornamelijk met autisme, in een maatschappij waarin van hen verwacht wordt dat ze vanaf een jonge leeftijd zelfstandig functioneren, problemen oplossen, reflecteren en verstandige keuzes maken. Iets wat juist voor deze, vaak kwetsbare doelgroep, lastig kan zijn. Deze kinderen zullen zich beter staande kunnen houden wanneer ze vertrouwen hebben in zichzelf.

KOEKIE helpt hen hierbij door ze te volgen op het pad dat ze bewandelen en ze waar nodig een steuntje in de rug te geven.

Ben je opzoek naar begeleiding voor jouw kind met autisme? Stuur ons gerust een email (koekie.info@gmail.com) of WhatsApp bericht (+31628315545)!

Werkwijze

KOEKIE biedt individuele (gespecialiseerde) begeleiding aan kinderen en jongeren met een autisme spectrum stoornis. De begeleiding kan plaatsvinden bij de kinderen of jongeren thuis of bij KOEKIE (thuis of in het praktijkcentrum). Er wordt aan individuele doelen gewerkt die de zelfredzaamheid vergroten en verergering van de persoonlijke situatie voorkomen. Deze doelen worden samen met ouders en een contactpersoon van het wijkteam opgesteld. Iedere drie maanden vindt er een evaluatie van de doelen plaats.

Tijdens de begeleiding worden er altijd leuke activiteiten ondernomen, zodat de kinderen het leuk vinden om aan de doelen te werken. We werken niet met therapieboeken of werkbladen, maar oefenen de lifeskills direct in het ‘echte’ leven. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

Boodschappenlijstje maken – Boodschappen doen – Iets koken.
Treintijden opzoeken – OV chipkaart opladen – Met de trein reizen.
Website bezoeken – Prijs activiteit opzoeken – Activiteit uitvoeren.
Knutselactiviteit uitzoeken – Benodigdheden kopen/klaarleggen – Knutselen.
Spelletje bedenken – Spel klaarzetten – Spel spelen.

Tijdens de activiteiten wordt er aandacht geschonken aan sociale vaardigheden, executieve functies, emotie-regulering en persoonlijke doelen.

KOEKIE geeft ook niet-vakinhoudelijke huiswerkbegeleiding en studiebegeleiding dat verband houdt met het leerproces op school. De ondersteuning is individueel en kan bij het kind thuis, bij KOEKIE of op school plaatsvinden. Er zijn verschillende mogelijkheden, waaronder studie-begeleiding aan kinderen en jongeren die problemen ondervinden met plannen, organiseren en/of concentreren, huiswerkbegeleiding en examentraining.

Er is bij KOEKIE ook mogelijkheid voor seksuele voorlichting, psycho-educatie of sociale vaardigheidstraining.

Tarieven

Individuele begeleiding

Maximaal €43,00 per uur

Gespecialiseerde begeleiding

Maximaal €55,00 per uur


Tijdens het kennismakingsgesprek wordt er besproken hoeveel uren de begeleiding zal plaatsvinden. Per aanvraag wordt beoordeeld of het gaat om (gedeeltelijk) gespecialiseerde zorg. In de meeste gevallen wordt dit in overleg met het wijkteam gedaan.  De zorg kan vaak (gedeeltelijk) vanuit het PGB worden gefinancierd.

Contact

Appen, Bellen, Mailen!

Stuur een berichtje via Whatsapp!
Vermeld je Naam + Vraag
+31628315545

Bel ons!
Kunnen we even niet opnemen?
We bellen zo snel mogelijk terug!
+31628315545

Mail ons en we beantwoorden je mail
zo snel mogelijk!
koekie.info@gmail.com

Jonneke KoekhovenBegeleiding