baby-864137_1280.jpg

Kwaliteiten van mijn zoon met autisme

Kwaliteiten van mijn zoon met autisme: Lees je mee met deze brief van deze moeder aan haar kind?

‘Dat is een mooie eigenschap van jou, je kan oprecht trots zijn op jezelf.’

Trots op jezelf

Ik kijk naar jou, mijn mooie jongen. Je bent nog zo puur en zo klein. Je bent zo trots op jezelf. En dat mag je ook absoluut zijn. Dat is een mooie eigenschap van jou, je kan oprecht trots zijn op jezelf. Jij vindt oprecht dat jij het verdient om in de spotlight te staan op een speciale dag. Waar jouw zus schaamte voelt en je kleine broertje verlegen wordt geniet jij van de aandacht die je op die momenten krijgt. Je straalt, want jij vindt dat jij dat verdient. Eén van de vele mooie kwaliteiten van autisme. Ik, mijn lieve jongen, vind ook dat jij dat verdient. Als jij zo straalt, weet ik ineens wat het gezegde ‘hartverwarmend’ betekent.

 

Eerlijkheid

Nog een mooie kwaliteit van autisme is jouw eerlijkheid. Afspraak is afspraak. Zoals bijvoorbeeld op de camping. Mama spreekt met jou en je zus af altijd te laten weten waar je bent. Zelfs als je gaat plassen kom je eerst even naar mama en zeg je: “Ik ben even plassen, dan weet je waar ik ben hè mama?” Als wij iets afspreken grote man, dan weet ik dat jij je belofte nakomt.

 

Vertrouwen in mama

Wat ik ook zo mooi vind aan jou kleine man. Je vindt alles wat hard, hoog of snel gaat eng. Je durft niet eens op de schommel. Maar als ik écht contact met jou heb, me echt helemaal op jou focus en ik weet dat ik binnen ben bij jou, is het vertrouwen dat jij in mij hebt enorm groot. Je zus kan ik soms voor de gek houden. Maar ik heb inmiddels wel geleerd dat ik dat bij jou niet moet doen, want dan gaat er stukje vertrouwen weg en duurt het heel lang om het weer terug te winnen.

Bijvoorbeeld in een pretpark hebben wij een hele duidelijke afspraak: als mama zegt dat het niet eng is is het niet eng. Soms vind jij het dan alsnog eng want er zijn heel veel geluiden, er beweegt van alles en je ziet veel. Maar als ik zeg: “Kijk me aan, er kan echt niks gebeuren” en ik houd jouw perfecte handje in de mijne voel ik de stress wegglijden. Dat is het vertrouwen wat jij in mij hebt kerel. En mama heeft geleerd dat ik daar heel zuinig op moet zijn.

 

Jouw autisme omarmd

Lieve zoon met autisme. Soms hebben we het “zwaar” samen. Als ik denk dat ik duidelijk was en uiteindelijk toch blijkt dat ik het niet was en een driftbui volgt, weet dat ik jouw fantastisch mooie kwaliteiten altijd zie. Ik heb jouw autisme omarmd, want wat laat mij dat mooi zien dat je je niet druk moet maken om wat mensen denken. Maar gewoon lekker doen wat er in je op komt, ook als dat soms niet zo handig is. Want jij maakt je er daarna toch niet meer druk om. (Hoewel dat nog maar de vraag is uiteraard.)

Ik sluit af met zeggen dat ik heel veel van je hou, super trots op je ben en ik zeker weet dat jij het ver gaat schoppen in deze wereld.

 

 

Boekentip:

 

WhatsApp Coaching voor persoonlijke vragen!

Heb je na het lezen van de informatie op de website nog een persoonlijke vraag? Ik (Jonneke Koekhoven) maak graag tijd om samen dieper in te gaan op een situatie. Maak hier direct een afspraak. Kijk voor meer informatie op de pagina over WhatsApp Coaching!

KOEKIE Autisme BegeleidingKwaliteiten van mijn zoon met autisme

Join the conversation

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord met het privacybeleid van KOEKIE Autisme Begeleiding