Ervaring-deelnemer-online-KOEKIE-cursus-Autisme-en-Boosheid.jpg

Ervaring deelnemer online KOEKIE cursus Autisme en Boosheid

Een moeder volgde de online KOEKIE cursus Autisme en Boosheid. Zij deelt haar ervaringen met de cursus in dit blog.

‘Veel dingen zijn ook toepasbaar bij boosheid die niet perse samenhangt met autisme!’

Nadat ik een poosje geleden de online KOEKIE cursus Autisme en de Pubertijd gedaan had (die erg aansloot bij de situatie in ons gezin en goed in elkaar zat) leek het me erg aantrekkelijk om de KOEKIE cursus over boosheid ook te volgen. Wie weet vond ik hier herkenning, informatie en tips voor autisme en boosheid waar in ons gezin ook sprake van is.

 

Het werkboek

Het begon al goed toen bleek dat deze cursus een werkboek had. Ik heb het uitgeprint omdat ik dat makkelijker vond dan elke keer tussen 2 pagina’s switchen. Op deze manier kon ik ook extra aantekeningen maken bij de tekst over dingen die wel in de les, maar niet in het werkboek stonden en ik toch voor mezelf wilde onthouden. Het werkboek is eenvoudig (niet in de negatieve zin bedoeld), overzichtelijk en duidelijk. Fijn dat de belangrijkste info uit de les hier ook in staat en dat er genoeg ruimte is om dingen te noteren bij de opdrachten.

 

De inhoud

Bij de eerste les voelde ik een beetje teleurstelling omdat het over hetzelfde leek te gaan als de vorige cursus. Maar al snel bleek dat de onderwerpen in deze cursus verder uitgewerkt werden, wat voor meer duidelijkheid bij mij zorgde.

Opnieuw is het me opgevallen dat de stijl waarin de teksten / informatie geschreven zijn prettig leesbaar is. Het is duidelijke informatie die iedereen kan begrijpen. Fijn is ook dat je steeds herkenbare dingen tegenkomt in zowel voorbeelden als informatie. De afwisseling in tekst en filmpjes vind ik goed doordacht. En de filmpjes zijn echt goed bijpassend! (Jammer dat bij mij een filmpje het niet deed en dat er bij 1 filmpje zo snel gesproken werd, dat het allemaal niet goed te volgen was.)

De stijl van de filmpjes was afwisselend. Soms heb ik ademloos gekeken en soms moest ik ook wel lachen. Bijzonder vind ik ook dat er een aantal filmpjes bijzitten die je zo aan je kinderen kunt laten zien om dingen zoals die bij hen of in je gezin gaan, te verduidelijken en zo misschien ook wel meer inzicht bij henzelf en andere gezinsleden kunnen opleveren.

 

De opdrachten

De opdrachten zorgen voor inzicht en herkenning, maar zijn soms ook best confronterend doordat je over een aantal dingen anders / dieper na gaat denken dan dat je deed en dan dingen tegenkomt die best kunnen raken (bij mij althans). Natuurlijk staan er ook dingen in de cursus die je al wist, door wat je meegemaakt / ervaren of geleerd hebt in de loop van de tijd. Maar ik vind dat niet storend; juist een fijne bevestiging dat je al aardig van een en ander op de hoogte bent of al een eind op de goede weg bent met je gedachten / inzicht / aanpak enzovoort.

Fijn dat er ook verschillende soorten opdrachten afgewisseld worden. Wat ik met de opdrachten ook merkte was dat ik veel toe kon passen / bekeek voor verschillende gezinsleden tegelijk en niet eens alleen voor degene waarvoor ik vooral dacht deze cursus te gaan doen. Veel dingen zijn ook toepasbaar bij boosheid die niet perse samenhangt met autisme!

 

Tijdsinvestering

Aan het begin van elke les wordt de geschatte duur van die les aangegeven. Ik denk dat de geschatte duur per les ongeveer wel klopt, al kan ik me wel voorstellen dat sommige opdrachten door het nodige denk- en observatiewerk misschien wel meer tijd kunnen kosten dan gedacht of verwacht.

 

Boekentip:

 

Ervaringen van volwassenen met autisme

Wat is dit een waardevolle les zeg! Ik herken in de reacties van de volwassenen zoveel van wat ik hier bij meerderen in het gezin zie maar ook mijn eigen doen en laten en wat daarvan juist als helpend werd ervaren door hen en wat juist niet! Confronterend, helpend en soms ook als een soort warme douche ivm de herkenning maar ook de erkenning die uitgesproken werd voor wat ouders door moeten maken en dat het niet altijd maar aan hen ligt en dat het niet altijd makkelijk is.

 

Conclusie

Al met al, om een lang verhaal even kort samen te vatten: Een fijne, duidelijke en informatieve cursus waarbij tekst goed afgewisseld wordt met allerlei soorten filmpjes. En ook met opdrachten die tot nadenken aanzetten en je waardevolle tips en tools en inzichten opleveren! Compleet met een handig en overzichtelijk werkboek, wat als je het uitprint een handig te bewaren naslagwerkje is.

 

De cursus is voor ouders en professionals (22 SKJ punten). Heb je interesse in de cursus? Je kunt je hieronder aanmelden voor meer informatie. Je ontvangt dan ook de gratis tool ‘Trap richting een goede bui’ in je mail!


VOOR OUDERS

Ik ontvang graag de gratis tool: "Trap richting een goede bui" en ik wil graag meer informatie ontvangen over de cursus Autisme en Boosheid voor ouders.

dit veld niet invullen s.v.p.

VOOR PROFESSIONALS

Ik ontvang graag de gratis tool: "Trap richting een goede bui" en ik wil graag meer informatie ontvangen over de E-Learning "Autisme en Boosheid" voor zorgprofessionals.

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

KOEKIE Autisme Poster en uitdeel kaarten voor meer kennis en begrip voor autisme! Om op te hangen op scholen, thuis, bij verenigingen, in wachtkamers of om uit te delen aan vrienden en familie

Klik hier voor meer info!

 

WhatsApp Coaching voor persoonlijke vragen!

Heb je na het lezen van de informatie op de website nog een persoonlijke vraag? Ik (Jonneke Koekhoven) maak graag tijd om samen dieper in te gaan op een situatie. Kijk voor meer informatie op de pagina over WhatsApp Coaching!

KOEKIE Autisme BegeleidingErvaring deelnemer online KOEKIE cursus Autisme en Boosheid

Join the conversation

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord met het privacybeleid van KOEKIE Autisme Begeleiding