Privacystatement, Cookiestatement en Websitereglement 2018

www.symptomen-autisme.nl

Privacystatement, Cookiestatement en Websitereglement

KOEKIE Autisme Begeleiding 2018
www.symptomen-autisme.nl
Hoe gaat KOEKIE Autisme Begeleiding om met privacy en cookies?

PRIVACY STATEMENT

Contactgegevens

KOEKIE Autisme Begeleiding
Jonneke Koekhoven
La Fontainestraat 23
3076 VE Rotterdam

www.symptomen-autisme.nl is de website van KOEKIE Autisme Begeleiding. Er wordt bij KOEKIE met respect omgegaan met jouw persoonsgegevens. Om gebruik te kunnen maken van diverse diensten wordt er soms gevraagd om een aantal persoonlijke en demografische gegevens te registreren.

Persoonsgegevens

Persoonsgegevens is een verzamelnaam van persoonlijke informatie die verzameld kan worden over een persoon. Bijvoorbeeld jouw naam, adres, voorkeuren of e-mailadres. Op de website van KOEKIE wordt deze informatie alleen verzameld wanneer je hier zelf toestemming voor geeft.

Welke gegevens verzamelt KOEKIE

KOEKIE verzamelt de volgende gegevens:

Voor aanmelding emaillijst:

  • Naam
  • Emailadres
  • IP Adres

Voor WhatsApp coaching:

  • Telefoonnummer

Voor facturering:

  • Bedrijfsnaam
  • Straat en huisnummer
  • Woonplaats
  • BTW nummer

Voor het plaatsen van een reactie op een blog:

  • Naam
  • Email Adres
  • IP Adres

Via Google Analytics:

  • IP Adres
  • Locatiegegevens
  • Gegevens over jouw surfgedrag op de website
  • Internetbrowser en apparaat type 

Met welk doel verzamelt KOEKIE gegevens

KOEKIE Autisme begeleiding verwerkt jouw gegevens op basis van de volgende grondslagen:

  • Toestemming
  • Noodzakelijk voor de uitvoering van een overeenkomst
  • Noodzakelijk voor het nakomen van een wettelijke verplichting

De persoonlijke gegevens (naam en e-mailadres) die je op de site invult, worden onder andere gebruikt voor het verzenden van email naar jou als klant of volger. Deze gegevens kunnen ook worden gebruikt voor marketingacties en onderzoek van KOEKIE ten behoeve van producten en diensten van KOEKIE. We kunnen de gegevens ook gebruiken voor het leveren van goederen en diensten. Je kan tijdens het invullen van het inschrijfformulier altijd aangeven waar je toestemming voor geeft. Je kunt je ten alle tijden afmelden voor een van deze diensten. Dat kan via de link die je in iedere mail van KOEKIE kan terugvinden. De gegevens die aan KOEKIE (verwerker/verantwoordelijke) gedurende jouw inschrijfproces verstrekt worden, worden uitsluitend gebruikt voor het doel waarvoor ze zijn achtergelaten, dit doel staat altijd duidelijk omschreven in het formulier dat je kan invullen.

Naam, e-mailadres en IP adres uit het opt-in aanmeldformulier worden verzameld om een relatie op te kunnen bouwen met volgers. KOEKIE houdt haar volgers op de hoogte van nieuwe blogs, leuke aanbiedingen, online programma’s, boeken over autisme, tips en gedichten.

Naam, e-mailadres en IP adres worden opgeslagen in de WordPress back-end wanneer je een reactie achterlaat op een blog.

Bedrijfsnaam, naam, adresgegevens, bankrekeningnummer, e-mailadres en optioneel het telefoonnummer worden verzameld om een factuur te kunnen sturen en om administratieve redenen.

Telefoonnummer wordt verzameld voor het kunnen uitvoeren van een WhatsApp Consult.

KOEKIE heeft niet de intentie gegevens te verzamelen van jongeren onder de 16 jaar, zonder toestemming van ouders/verzorgers. De leeftijd van een bezoeker kan niet gecontroleerd worden en daarom wordt een actieve rol van ouders/verzorgers verwacht. Zij zijn verantwoordelijk voor het surfgedrag van hun kinderen. Mocht jij het idee hebben dat jouw kind gegevens heeft achter gelaten en ben je het daar niet mee eens? Stuur dan een mail naar jonneke@symptomen-autisme.nl, dan zal Jonneke de gegevens verwijderen.

Bewaartermijn

Gegevens zullen niet langer bewaard worden dan striknoodzakelijk voor het doel waar de gegevens voor zijn achter gelaten. Naam en emailadres die via de website worden achtergelaten worden bewaard totdat een volger zich uitschrijft uit de mailinglijst.

Wanneer jij je uitschrijft voor de e-mailtjes van KOEKIE, word je op een uitschrijflijst gezet die niet meer gemaild wordt. Jouw gegevens blijven nog enkele maanden op deze lijst, totdat deze definitief verwijderd worden. Wanneer je klant bent, worden de facturen met jouw gegevens behandeld met een bewaartermijn volgens de wettelijke verplichtingen. (7 jaar)

Reacties op een blog blijven bewaard totdat de schrijver van de reactie aanvraagt de reactie te verwijderen.

Wie krijgt deze informatie?

De verzamelde persoonsgegevens worden doorgegeven aan derden die soms nodig zijn voor de dienstverlening en levering van producten en diensten. Denk aan bedrijven die zorgdragen voor facturering of verzending. KOEKIE kan ook de gegevens verstrekken op grond van wettelijke verplichtingen. Denk aan politie-onderzoek.

KOEKIE heeft de volgende partners:

  • Autorespond voor het versturen van nieuwsbrieven met waardevolle tips, inspiratie, aanbiedingen, gratis producten, boeken, informatie over online programma’s.
  • Autorespond Shoppingcart voor het afhandelen van online aankopen via de website van KOEKIE en voor facturering.
  • WordPress voor de vormgeving van de website
  • Boekhouder Slimberekend om aan de wettelijke verplichting van de Belastingdienst te voldoen
  • TransIp voor website Hosting en email
  • Mollie, voor facturering en betalen van aankopen via de website
  • Onedrive om gegevens en bestanden op te slaan
  • Microsoft om documenten te maken
  • Facebook om berichten te schrijven en passende advertenties vorm te geven

Met alle partners heeft KOEKIE een verwerkersovereenkomst afgesloten zodat duidelijk is hoe zij jouw gegevens beschermen.

In enkele gevallen kan de informatie intern gedeeld worden. De teamleden van KOEKIE werken op zelfstandige basis en ook zij zijn verplicht om de vertrouwelijkheid van jouw gegevens te respecteren.

KOEKIE Autisme begeleiding selecteert partners met grote zorg. Eventuele samenwerking zal altijd gepaard gaan met grote zorg voor privacy. Dit Privacy Statement is echter niet van toepassing op websites van derden, ook niet als die via deze website via links kunnen worden bezocht. Neem voor verdere informatie altijd contact op met de betreffende derde partij of instelling.

Bescherming van de gegevens

Verstrekte gegevens via de website van KOEKIE worden uitsluitend overgedragen met een gecodeerde (veilige) SSL-verbinding, zodat een derde de te verzenden of te ontvangen data niet kan onderscheppen. Je herkent de actieve veilige verbinding door een zichtbaar ‘slotje’ bovenin de adresbalk van de webbrowser. Wachtwoorden worden gegenereerd en opgeslagen met 1Password. Uiteraard doet KOEKIE er alles aan om gegevens zo goed mogelijk te beveiligen en te bewaren.

Emailbeleid

KOEKIE behandelt je e-mailadres vertrouwelijk. KOEKIE verkoopt, verhuurt of least e-maillijsten niet aan derden en zal je persoonlijke gegevens nooit verstrekken aan individuen, de overheid of bedrijven, tenzij gedwongen door de wet.

Als je met KOEKIE communiceert via e-mail, kan KOEKIE de inhoud van je e-mailberichten bewaren samen met je e-mailadres en de antwoorden van KOEKIE. KOEKIE beschermt deze elektronische communicatie. Dit geldt ook als je je ergens voor registreert op deze website, je je aanmeldt via een van de formulieren op deze website met behulp van je e-mailadres of iets koopt op deze website. E-mail is geen veilige manier van communiceren. Daarom raadt KOEKIE je af om gevoelige informatie per e-mail te versturen. Het is toegestaan, maar op eigen risico.

Social media:

KOEKIE wil het voor jou graag zo gemakkelijk mogelijk maken om de content van deze website te delen via Social Media. Daarom staan er onder de blogs buttons waarmee je content op Social Media kan delen.

Van de volgende social media-kanalen is een button geplaatst. Lees de privacy verklaringen van de Social media-kanalen om te weten hoe zij met privacy omgaan. KOEKIE helpt je alvast op weg door hieronder de links naar de verschillende privacy verklaringen met je te delen:

Inzage, rectificatie of wissen

Je hebt het recht om alle informatie die verzameld is over jezelf in te zien. Wanneer je vindt dat bepaalde informatie aangepast moet worden dan wordt dit indien de grondslag dat toelaat ook gedaan. Mocht je bijvoorbeeld de toestemming willen wijzigen over de manier waarop KOEKIE contact opneemt, dan mag dit op elk gewenst moment.

Daarnaast heb je het recht om informatie te laten verwijderen. Wanneer er informatie verwijderd moet worden heeft dit in sommige gevallen wel gevolgen, wanneer dit bijvoorbeeld wordt gedaan terwijl er nog sprake is van actieve begeleiding via WhatsApp Coaching. Het kan er namelijk toe leiden dat de begeleiding niet optimaal kan worden afgestemd. Informatie die niet kan worden verwijderd is de informatie die is verzameld door middel van overeenkomsten, omdat het wettelijk verplicht is om deze te bewaren tot 7 jaar na het aflopen van de overeenkomst.

Wil je al jouw reacties op de website verwijderen? Ga naar de pagina voor een verzoek om inzage van jouw gegevens.

Het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens

Als je klachten hebt over de manier waarop KOEKIE Autisme Begeleiding met persoonsgegevens omgaat dan kun je dat melden bij de autoriteit persoonsgegevens via de volgende link:

Autoriteit Persoonsgegevens Klacht Indienen

PRIVACYSTATEMENT BEGELEIDING KINDEREN EN JONGEREN OP LOCATIE 

Download hier het privacystatement voor begeleiding op locatie:  PRIVACYSTATEMENT.pdf

COOKIESTATEMENT

Deze website maakt gebruik van cookies. Cookies zijn kleine tekstbestandjes die informatie verzamelen en gebruiken. Ze maken het makkelijker om websites te gebruiken. Zo onthouden ze je taal- en landenvoorkeur, of de inhoud van je winkelwagentje. Website-eigenaren zoals KOEKIE gebruiken ze ook om te zien hoe vaak hun webpagina’s bezocht worden. Cookies zijn ongevaarlijk. Cookies slaan niet je e-mailadres of telefoonnummer op; e-mail of telemarketing is dus niet gebaseerd op cookies. Wel helpen cookies site-eigenaren en adverteerders je surfgedrag in kaart te brengen. Zo kunnen ze makkelijker de site verbeteren of je relevante advertenties tonen. Er zijn verschillende soorten cookies.

In sommige gevallen worden cookies automatisch verwijderd als de gebruiker zijn browser afsluit, in andere gevallen blijven deze cookies langer bewaard en kunnen die ook bij een volgend gebruik van de dienstverlening worden uitgelezen. Voor zover KOEKIE met behulp van cookies persoonsgegevens verzamelt, worden die verwerkt conform de bepalingen van dit privacy- en cookiestatement.

Functionele cookies (Geen toestemming nodig)

Deze cookies zorgen ervoor dat de website goed functioneert. Deze website gebruikt cookies voor:

  1. Het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  2. Het uitlezen van je browserinstellingen om de website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven.
  3. Het opslaan van de rechten waarmee je toegang hebt tot de website.
  4. Het mogelijk maken om te reageren op de website.

Sociale media

Deze cookies worden gebruikt om de inhoud van de website te delen via sociale media. De blogs en video’s die je op de website bekijkt, kun je door middel van buttons delen via sociale media. Voor het functioneren van deze buttons wordt gebruik gemaakt van website overschrijdende cookies van de sociale media partijen, zodat deze je herkennen op het moment dat je een artikel of video wilt delen.

Deze cookies maken het dus mogelijk dat:

  1. Ingelogde gebruikers van geselecteerde sociale media bepaalde inhoud van deze website direct kunnen delen.
  2. Je kunt reageren op artikelen via Facebook.

Voor de cookies die de sociale media partijen plaatsen en de mogelijke data die zij hiermee verzamelen, verwijzen we naar de verklaringen die deze partijen op hun eigen websites daarover geven. Let op dat deze verklaringen regelmatig kunnen wijzigen. KOEKIE heeft daar geen invloed op. Het gaat om sociale media als Facebook, LinkedIn, Instagram, Pinterest en Twitter.

Analytische Cookies : Statistieken 

Met deze cookies meet KOEKIE het gebruik van de website. Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor  bezoekers, probeert KOEKIE met behulp van Google Analytics, steeds te meten hoeveel bezoekers er op de website komen en wat het meest bekeken wordt. Van de informatie die zo verzameld wordt, worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geeft KOEKIE inzicht in hoe vaak de webpagina bezocht wordt, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor is KOEKIE in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk voor je te maken.

KOEKIE gebruikt cookies voor het:

  1. Bijhouden van het aantal bezoekers op de webpagina’s.
  2. Bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op de webpagina’s.
  3. Bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van de website bezoekt.
  4. Beoordelen welke delen van de site aanpassing behoeven.
  5. Optimaliseren van de website.
  6. Bijhouden vanuit welke andere websites bezoekers de webpagina’s bezoeken.
  7. Bijhouden van de technische specificaties van de apparaten die worden gebruikt om de website te bezoeken.

Advertentie Cookies

Deze website laat je advertenties zien. Deze advertenties zijn voor KOEKIE noodzakelijk om de website te financieren. Sommige advertenties maken gebruik van cookies. Deze advertenties worden door ons en door derden op de website geplaatst.

De cookies maken het mogelijk dat:

  1. Er kan worden bijgehouden welke advertenties je al hebt gezien om zo te voorkomen dat je steeds dezelfde te zien krijgt.
  2. Er kan worden bijgehouden hoeveel bezoekers op de advertentie klikken ten behoeve van afrekening met de adverteerder.
  3. Er kan worden bijgehouden hoeveel bestellingen plaatsvinden via de advertentie ten behoeve van effectiviteitscontrole.

Als zulke cookies niet worden gebruikt, zal je overigens nog steeds advertenties te zien krijgen. Er worden ook advertenties getoond die géén gebruik maken van cookies. Dezelfde advertenties worden dan alleen vaker herhaald.

Om advertenties te laten zien, wordt een cookie van DoubleClick geplaatst. Deze cookie houdt geen surfgedrag en persoonlijke informatie bij en zorgt er alleen voor dat niet continu dezelfde advertenties worden getoond.

Interesses

Cookies ten behoeve van gedragsafhankelijke inhoud van een pagina. Het doel van KOEKIE is om bezoekers van de website te voorzien van informatie die zo relevant mogelijk is. Daarom probeert KOEKIE de site zoveel mogelijk aan iedere bezoeker aan te passen. Om deze aanpassingen te kunnen maken, probeert KOEKIE op basis van de pagina’s die je bezoekt een beeld te krijgen van je mogelijke interesses.

Ook derde partijen die via deze website cookies plaatsen, kunnen op deze manier proberen je interesses te vinden. De informatie over je huidige websitebezoek kan in dat geval gecombineerd worden met informatie van eerdere bezoeken aan andere websites dan deze. Zo kan je bijvoorbeeld op basis van je bezoek worden ingedeeld in de categorie ‘geïnteresseerd in autismenieuws’, waarna je op basis van deze categorie bepaalde advertenties te zien krijgt bij bezoek aan andere websites.

Als dergelijke cookies niet worden gebruikt, betekent dit overigens niet dat je geen advertenties meer te zien krijgt op deze site. De advertenties zijn in dat geval alleen niet langer toegesneden op je interesses.

Deze cookies maken het mogelijk dat:

  1. De websites je bezoek registreren om hiermee een inschatting te maken van je interesses.
  2. Er kan worden nagegaan of je op een advertentie hebt geklikt.
  3. Er informatie over je surfgedrag wordt doorgegeven aan andere websites.
  4. Er gebruik gemaakt wordt van diensten van derde partijen om advertenties aan je te kunnen tonen.
  5. Er op basis van je sociale media gebruik interessantere advertenties worden getoond.

Retargeting

KOEKIE deelt gegevens die verkregen zijn via google analytics Cookies met Facebook om zo advertentiedoelgroepen te maken. Meer informatie over het privacybeleid van Facebook vind je hier. Jouw gegevens kunnen door Facebook ook worden doorgegeven naar de Verenigde Staten. Deze doorgifte van gegevens gebeurt op grond van het EU-VS Privacy Shield Framework. Meer informatie over de doorgifte van gegevens naar de Verenigde Staten door Facebook vind je hier.

Overige/onvoorziene cookies

Door de manier waarop internet en websites werken, kan het zijn dat KOEKIE niet altijd inzicht heeft in de cookies die via de website door derde partijen worden geplaatst. Dit is met name het geval als de webpagina’s zogenaamde embedded elementen bevatten; dit zijn teksten, documenten, plaatjes of filmpjes die bij een andere partij opgeslagen zijn, maar die op, in of via deze website getoond worden.

Mocht je op deze website cookies tegenkomen die in deze categorie vallen en die hier niet genoemd worden, laat het KOEKIE dan weten. Of neem rechtstreeks contact op met de derde partij en vraag welke cookies ze plaatsten, wat de reden daarvoor is, wat de levensduur van de cookie is en op welke manier ze je privacy gewaarborgd hebben.

Browser instellingen

Als je helemaal niet wilt dat websites op je computer cookies plaatsen, dan kun je je browserinstellingen aanpassen zodat je een waarschuwing krijgt voordat er cookies worden geplaatst. Ook kun je de instellingen dusdanig aanpassen dat je browser alle cookies of alleen de cookies van derde partijen weigert. Ook kun je cookies die al zijn geplaatst verwijderen. Let erop dat je de instellingen apart voor elke browser en computer die je gebruikt moet aanpassen. Wees ervan bewust dat als je geen cookies wilt, KOEKIE niet meer kan garanderen dat de website helemaal goed werkt. Het kan zijn dat enkele functies van de site verloren gaan of zelfs dat je bepaalde pagina’s helemaal niet meer kunt zien. Daarnaast betekent het weigeren van cookies ook niet dat je geen advertenties meer te zien krijgt. De advertenties worden dan alleen vaker herhaald. Hoe je je instellingen kunt aanpassen, verschilt per browser. Raadpleeg indien nodig de helpfunctie van je browser. Wil je cookies van specifieke partijen uitzetten, dan kan dat via youronlinechoices.eu.

 

WEBSITEREGLEMENT

Auteursrecht

Alle inhoud van deze website wordt beschermd door auteursrecht en blijft eigendom van Jonneke Koekhoven. Als je inhoud van deze website wilt gebruiken, mag dit alleen met vooraf gevraagde schriftelijke toestemming van KOEKIE Autisme Begeleiding. Het is niet toegestaan om de inhoud van deze website te kopiëren, reproduceren, verkopen of verhuren.

Reviews en ervaringen

De reviews, testimonials en ervaringen die je terugvindt om de website zijn allemaal van werkelijke ervaringen van volgers of klanten. Deze inhoud wordt met toestemming van de schrijver gepubliceerd. Uiteraard zijn deze ervaringen persoonlijk en zijn deze niet representatief.

Reacties

Het is op de website mogelijk reacties achter te laten op blogs en artikelen. De reacties die worden geplaatst zijn niet per se de meningen en adviezen van KOEKIE Autisme Begeleiding en KOEKIE is niet verantwoordelijk voor de inhoud ervan. Reacties worden pas geplaatst wanneer er toestemming wordt gegeven door KOEKIE Autisme Begeleiding. KOEKIE Autisme begeleiding verwijderd berichten waarin gescholden of beledigd wordt.

Externe Links

Op de website van KOEKIE Autisme Begeleiding staan verschillende externe links. KOEKIE is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de websites waar naar gelinkt wordt. Er staan op de website van KOEKIE Autisme Begeleiding ook affiliate links. (Bol.com en Autishop) Als er via deze links iets gekocht wordt krijgt KOEKIE Autisme Begeleiding commissie. Het kost de koper echter niks extra’s. Deze inkomsten worden gebruikt voor de financiering van de website en KOEKIE projecten. Er worden alleen producten gelinkt die relevant en interessant zijn voor klanten en volgers.

Slotopmerkingen

KOEKIE zal deze verklaringen af en toe aan moeten passen, omdat bijvoorbeeld de website of de regels rondom cookies en privacy wijzigen. We mogen de inhoud van de verklaringen en de cookies die opgenomen staan in de lijsten altijd en zonder waarschuwing vooraf wijzigen. Wanneer je staat ingeschreven op de mailinglijst word je op de hoogte gebracht van wijzigingen. Je kunt deze webpagina raadplegen voor de laatste versie.

Laatste aanpassing: 24 Mei 2018

Jonneke KoekhovenPrivacystatement, Cookiestatement en Websitereglement KOEKIE