Sophie Roovers

Pedagoog

Sophie+

“Tijdens mijn tijd op de middelbare school heb ik heel wat uren opgepast en het was al snel duidelijk dat ik mijn opleiding in dezelfde hoek wilde zoeken. In 2019 heb ik mijn HBO Pedagogiek, met minor Sport als middel, afgerond. De passie om kinderen te begeleiden in/met hun gedragsproblematiek werd bevestigd tijdens mijn opleiding. Ik ging aan de slag als jeugdhulpverlener en ben hier niet meer mee gestopt. Binnen deze functie heb ik ervaring opgedaan als groepstrainer, schoolbegeleider, thuisbegeleider en opvoedondersteuner voor gezinnen met kinderen met gedragsproblematiek.  

Mijn begeleidingsstijl kan je omschrijven als spelenderwijs leren. Dit uit zich in de vorm van buitenspelen, een bordspelletje doen, maar bijvoorbeeld ook samen een spelletje verzinnen. Samen lol kunnen hebben is essentieel om tot leren te komen. Mocht het passen bij het kind, dan pak ik mijn Brainblocksdoos erbij. Brainblocks is een methodiek die toegepast kan worden bij kinderen met bijvoorbeeld autisme, waarvan ik dagelijks zie dat het werkt. Door middel van Brainblocks krijgen niet alleen de kinderen, maar ook de mensen om hen heen inzicht in wat er omgaat in het hoofd van het kind. Met dit nieuwe inzicht gaan we vervolgens aan de slag om positieve gedragsverandering te kunnen bewerkstelligen.  

Ik krijg energie als ik de onderliggende oorzaak van het gedrag ontdek en die kan vertalen voor het kind en zijn netwerk. 

Daarnaast bied ik respijtzorg onder de naam Sophie+. De ‘plus’ staat voor wat ik kan bieden voor jouw gezin. De ‘plus’ kan je vinden in respijtzorg. Iemand die de zorg voor jouw kinderen tijdelijk kan overnemen, zodat je bijvoorbeeld toekomt aan zorgen voor jezelf.  

Ik kan aansluiten bij de alledaagse activiteiten die horen bij jullie als gezin, zoals ritten naar school of de vrijetijdsbesteding. Daarnaast bied ik een luisterend oor en een vertrouwd gezicht.

Sophie+ is present. In de vorm die het beste bij jullie past.”

 • Sophie Roovers

  "Sophie was de mentor van onze zoon op de behandelgroep. Zij heeft hem daar heel veel geleerd, zowel op sociaal als op emotioneel gebied. Sophie is heel rustig en betrouwbaar, ze luistert en kijkt goed, ze zorgt voor structuur en is niet bang om moeilijke situaties aan te gaan. Op een gegeven moment kwam ze ook wekelijks bij ons thuis. Daar had ze niet alleen oog voor onze zoon met autisme, maar ook voor mijn jongste zoon en voor ons als ouders. Ze merkte de spanning op tussen de twee broers en voelde goed aan dat de jongste ook hulp nodig had. Beide jongens waren altijd erg blij als Sophie weer kwam. Door het spelen van spelletjes wist ze elke keer weer de lastige punten bloot te leggen en deze vaak met hulp van haar Brainblocks-set op te lossen. Zo groeide niet alleen mijn zoon met autisme, maar door iedereen uit het gezin erbij te betrekken, groeiden we allemaal. Mede door Sophie werd de negatieve sfeer thuis omgezet in positiviteit en ontspanning. Ik heb veel bewondering voor de manier waarop ze dit heeft aangepakt. Ze heeft een groot hart en ik gun iedereen zijn/haar eigen Sophie!"

  Moeder van een cliënt
 • "Tijdens de Heppie vakanties is Sophie een fijne teamgenoot. Sophie is rustig en betrouwbaar, waardoor zowel ouders als kinderen zich veilig bij haar voelen. Met de kinderen is zij stoer en speels. Voor ouders is zij een luisterend oor."

  Collega vrijwilliger stichting Het Vergeten Kind
 • Gro Up

  "Bij Sophie denk ik direct aan therapeutisch spelen. Ze beschikt over veel kennis die zij heeft opgedaan uit theorie, maar verwerkt in spel."

  Ex collega gro-up

Werkervaring

Gro-Up

Jeugdhulpverlener bij Gro-Up

Stichting Het Vergeten Kind

Begeleidster kind- en gezinsvakanties van stichting Het Vergeten Kind
preloader