Mandy Klevering

Pedagoog

“In 2009 ben ik begonnen met een opleiding tot pedagogisch werker. Zowel tijdens mijn stages als tijdens mijn werk raakte ik steeds meer geïnteresseerd in de manier waarop kinderen zich uiten. Dit kan op een oneindig aantal manieren en leidt ook tot een oneindig aantal persoonlijkheden.  Het laat zien waar een kind sterk in is, en ook waar hij/zij een extra duwtje in de rug kan gebruiken.

Omdat ik graag dat duwtje wilde geven ben ik Pedagogiek gaan studeren. Hierbij heb ik mij gespecialiseerd in het ondersteunen van kinderen door middel van spel, nieuwe ervaringen en hun eigen interesses. Waarom op deze manier? Omdat ik ervan overtuigd ben dat je het meeste leert wanneer je plezier hebt in wat je doet, en omdat spel voornamelijk bij jongere kinderen de meest natuurlijke vorm van leren is.

Deze visie heb ik ook kunnen toepassen tijdens mijn werk voor stichting Ravottuh. Hierbij heb ik op verschillende plaatsen in Rotterdam en omgeving activiteiten georganiseerd om kinderen ( en hun ouders) bij elkaar te brengen en socialer te maken. Tijdens deze activiteiten ging het natuurlijk om het plezier, maar probeerde ik ook bewust kinderen nieuwe vaardigheden aan te leren en een luisterend oor te bieden.  Waardoor ik zowel kinderen als ouders net dat kleine duwtje kon geven dat ze nodig hadden.

Het leren van iets nieuws moet een positieve ervaring zijn en daarom begin ik altijd bij wat een kind wel goed kan. Vanuit daar daag ik het kind, en soms ook de ouders, verder uit. Ik ben werkzaam in de omgeving van Nissewaard, Rotterdam en Barendrecht.”

Mandy zet zich in voor KOEKIE, maar werkt niet in dienst van KOEKIE. Mandy heeft haar eigen KVK nummer en bepaalt haar eigen tarieven.

 

Mandy Klevering is de auteur van het boek : Het Natuur-rijke schoolplein 

  • Ik ken Mandy als een enthousiaste en gedreven vrouw met een groot hart voor kinderen. Ze is precies, betrouwbaar en tegelijkertijd flexibel. Haar rustige houding straalt uit naar kinderen. Mandy bouwt snel een vertrouwensband op met zowel kinderen als ouders. Bij Ravottuh werkt Mandy inmiddels enkele jaren mee bij projecten en programma's in de regio Rotterdam. Stefan van der Worm, Directeur Stichting Ravottuh

    Ravottuh
  • Het samenwerken met Mandy op verschillende groene terreintjes in Rotterdam heb ik altijd als heel positief ervaren. Het is fijn dat je op haar kunt bouwen. Of er nou grote groepen tegelijk zijn of als er individueel aandacht nodig is, Mandy weet haar kennis, kunde en aandacht goed te verdelen. Activiteiten begeleiden gaat haar makkelijk af waardoor ze interesses en vaardigheden kan stimuleren en er tussendoor leuke (of minder leuke) gesprekjes gevoerd kunnen worden. Ze weet makkelijk een vertrouwensband op te bouwen met diverse kinderen maar ook volwassenen uit verschillende lagen van de samenleving. Annemieke Westerink, Collega BuurtLAB, 2017

    BuurtLAB

Blog berichten van Mandy Klevering

Werkervaring

Stichting Ravottuh

Activiteiten begeleidster

Informeel aanspreekpunt voor opvoedvragen

Stichting Buurtlab

Stagiaire

Activiteiten begeleidster

Aanspreekpunt voor ouders en kinderen in de buitenruimte

Komkids

Pedagogisch werkster op zowel de kinderopvang als BSO

Kinderopvang Irene

Pedagogisch werkster op zowel de kinderopvang als BSO voor kinderen in de leeftijdsgroepen 0-4 en 4- 12

Van Veldhuizen stichting

Stage als pedagogisch werkster op een kinderopvang+ groep, variërend van taalproblemen of autisme tot fysieke beperkingen.

Kentalis

Stagiaire behandelgroep voor kinderen met een taal ontwikkelings stoornis (TOS)
Begeleidster kinderen met TOS / autisme / ADHD / Hechtingsproblematiek

KOEKIE Autisme BegeleidingMandy Klevering