Autisme begeleiding thuis

Home » Autisme Kennisbank » Autisme Begeleiding » Autisme Begeleiding Thuis

WAT IS AUTISME BEGELEIDING THUIS ?

Autisme Begeleiding Thuis is een vorm van persoonlijke begeleiding van een kind met autisme. In sommige gevallen is dit de beste optie voor coaching en begeleiding. Je kunt kiezen voor deze vorm van begeleiding wanneer de persoonlijke doelen van het kind te maken hebben met de interactie met andere gezinsleden of wanneer het kind zich in de thuissituatie het veiligst voelt. Wanneer je kiest voor thuisbegeleiding komt er een persoonlijk begeleider op afgesproken tijden bij je thuis om te werken aan de persoonlijke doelen van het kind. Deze doelen stel je met elkaar op. In de meeste gevallen komt deze vorm van begeleidingtot stand door middel van een PGB.

Ervaringen met autisme begeleiding thuis

“Onze dochter kreeg begeleiding op een naschoolse dagbehandeling, maar hier leek haar gedrag alleen maar te verslechteren. We zochten naar iemand die haar kon begeleiden op tijden en dagen dat het ons beter uitkwam. We zochten ook iemand die zich goed kon verdiepen in onze dochter, want bij de dagbehandeling kreeg ze niet de aandacht die ze nodig had. Uiteindelijk hebben we een fijne coach gevonden die onze dochter al heel erg heeft laten groeien.”


“Wij hebben sinds 5 jaar een persoonlijk begeleider voor onze zoon Jaël. Ze komt bij ons thuis omdat het belangrijkste doel van de begeleiding was dat Jaël minder agressief zou worden tegen ons als ouders, maar ook tegen zijn jongere zusje. Na twee jaar begeleiding is de thuisbegeleiding over gegaan in een combinatie van thuisbegeleiding en begeleiding op locatie. We zijn heel tevreden over begeleiding thuis, omdat de vaardigheden direct in de situatie thuis geoefend konden worden.” 


” Thuisbegeleiding is voor ons de meest handige oplossing omdat mijn dochter van 16 bezig is met het leren van vaardigheden in het huishouden. Er komt iemand met haar samen koken, haar kamer opruimen, kleding wassen etc. Door dat in haar eigen vertrouwde omgeving te doen leert ze het snelst. Soms neemt de thuisbegeleiding haar ook wel eens mee voor een uitstapje buitenshuis, maar wel altijd op een moment dat het goed uitkomt.”

Blogs over autisme begeleiding thuis

Links over autisme begeleiding thuis

Hieronder volgen een aantal handige links (bronnen) naar externe websites over autisme begeleiding thuis:

KOEKIE Autisme Begeleiding

Boba Levensloopbegeleiding

Zorg La Fleur

KLIK HIER OM TERUG TE GAAN NAAR DE AUTISME KENNISBANK

Marleen GondelachAutisme Begeleiding Thuis