Kenmerken autisme kind 2 jaar

Home » Autisme Kennisbank » Kenmerken autisme per leeftijd » Kenmerken autisme kind 2 jaar

WAT ZIJN DE KENMERKEN VAN AUTISME BIJ EEN KIND VAN 2 JAAR ?

1. Beperkt oogcontact: Het kind kan vermijden om oogcontact te maken of moeite hebben om oogcontact te behouden, zelfs met verzorgers of bekende mensen.

2. Moeite met imitatie: Het kind kan moeite hebben om simpele imitatiespellen te spelen, zoals klappen of zwaaien als reactie op anderen.

3. Vertraagde spraakontwikkeling: Het kind kan een vertraagde spraakontwikkeling vertonen of achterblijven in het gebruik van taal om te communiceren.

4. Herhalend gedrag: Het kind kan herhalende bewegingen of handelingen vertonen, zoals wiegen, fladderen of op een bepaalde manier met speelgoed spelen.

5. Beperkte interesses: Het kind kan een beperkte interesse hebben in speelgoed of activiteiten, waarbij het zich herhaaldelijk op één ding concentreert.

6. Overgevoeligheid of ondergevoeligheid voor zintuiglijke prikkels: Het kind kan heftig reageren op bepaalde zintuiglijke prikkels, zoals fel licht of harde geluiden, of juist weinig reageren op pijnlijke prikkels.

7. Weerstand tegen verandering: Het kind kan zich sterk verzetten tegen veranderingen in routines of omgevingen en moeite hebben om zich aan te passen.

8. Minder imitatie van emotionele expressies: Het kind kan minder geneigd zijn om emoties van anderen na te bootsen, zoals lachen als reactie op een glimlach.

9. Beperkte spelinteractie: Het kind kan liever alleen spelen en weinig interesse tonen in het delen van speelgoed of activiteiten met anderen.

10. Verminderde sociale responsiviteit: Het kind kan minder reageren op sociale signalen, zoals het niet reageren op zijn of haar naam, of weinig interesse tonen in interactie met anderen.

Ervaringen met de kenmerken van autisme bij een kind van 2 jaar

Blogs over de kenmerken van autisme bij een kind van 2 jaar

Links over de kenmerken van autisme bij een kind van 2 jaar

Hieronder volgen een aantal handige links (bronnen) naar externe websites over de kenmerken van autisme bij een kind van 2 jaar:

KLIK HIER OM TERUG TE GAAN NAAR DE AUTISME KENNISBANK

Marleen GondelachKenmerken autisme kind 2 jaar