Gymnastiek Vereniging Barendrecht

“Jonneke is extreem vaardig in de omgang met kinderen. Haar natuurlijk rustige houding maakt dat zij zeer gemakkelijk contact maakt met kinderen. Haar uitstekende observatievermogen zorgt ervoor dat ze kinderen op passende wijze benadert. Daarnaast is Jonneke zeer vaardig in het organiseren van activiteiten en evenementen voor en met kinderen. Zij is creatief, analytisch, heeft een goed overzicht en kan uitstekend plannen. Verder is de samenwerking met Jonneke erg prettig, ze werkt zelfstandig, denkt kritisch na en is innovatief. Jonneke neemt gemakkelijk het initiatief bij projecten en is een natuurlijk leider en is daarnaast een gezellige collega in het team.”

Voorzitter Gymnastiek Vereniging Barendrecht, 2012

Multifunctioneel Centrum de Paladijn

Jonneke is een betrokken en enthousiaste medewerker, zowel richting de cliënten als haar collega’s. Ze is sterk in het neerzetten van individuele behandelingen binnen een groepskader. Jonneke sluit aan bij de belevingswereld van de cliënt en toont oprechte interesse in cliënten en hun systeem. Jonneke gaat voor kwalitatief goede zorg en is op zoek naar verbeterpunten en draagt ideeën hiervoor aan binnen het team.”

Teamleidster, 2012

Individuele begeleiding

“Jonneke wordt door ons ingehuurd als begeleidster van onze dochter, die een stoornis in het autistisch spectrum heeft. Haar taken bestaan onder andere uit het leren van onze dochter haar activiteiten te ordenen, dagelijkse handelingen te automatiseren en haar weerbaarder te maken voor de buitenwereld. Door haar eerder opgedane ervaring en opleiding is Jonneke makkelijk in staat hier invulling aan te geven. Zij heeft onze dochter op een enthousiaste wijze geleerd deel uit te maken van de wereld om haar heen, door haar  op een speelse doch consequente manier te benaderen en bij te sturen. Dit is voor onze dochter de aanpak die zij nodig heeft. Wij zijn er zeker van overtuigd dat mocht zij ooit weer in een dergelijk functie werkzaam zijn, zij dit op dezelfde betrouwbare wijze zal vervullen. Wij willen haar dan ook sterk aanbevelen.”

Moeder van een cliënt, 2015

Au pair

“Jonneke is bij ons als au pair geweest van november 2012 tot maart 2013. Het was voor ons de eerste ervaring met een au pair en ze kwam toen onze tweede zoon slechts 2 weken oud was. Vanaf het begin beseften we dat zij voor ons veel meer was dan een babysitter! 

Zij heeft een aangeboren aanleg voor het omgaan met kinderen, het aanvoelen van hun behoeften en het begrijpen van hun moeilijkheden. Zij was ongelooflijk behulpzaam in een fase die, tot op heden, de meest ingewikkelde is van mijn familie ervaring. Ze kwam met mijn zoon van toen drie jaar, in contact als vriend maar ook als een opvoeder. Ze was in staat hem de hoofdrol te laten spelen ondanks de nieuwkomer in het gezin, zijn broertje. De baby heeft veel kleine problemen gehad in zijn eerste maanden. De persoon die ik het meest vertrouwde was gewoon Jonneke. Zij heeft geprobeerd op verschillende manieren het probleem aan te pakken en heeft altijd problemen gerelativeerd in moeilijke en vermoeiende tijden in ons gezin. Haar aanwezigheid in het gezin was voor mij van cruciaal belang. Het was een volledige uitwisseling niet alleen vanuit het oogpunt van ruimte en tijd, maar ook wat betreft het delen van emotionele familie ervaringen. Jonneke heeft geholpen bij het opbouwen van een nieuw ritme in het gezin, ze heeft gezorgd voor het ontwikkelen van gewoontes en daarnaast was zij erg creatief in het zoeken naar oplossingen voor problemen.

We weten dat we geen ‘gewone’ au-pair hebben gehad omdat de bagage van haar professionaliteit haar uniek maakt. Ze is precies, perfectionistisch, maar ook energievol, sportief en gezellig. Het afscheid nemen was een pijnlijk moment voor ons, maar ze heeft ons wel laten inzien wat wij zochten in een au pair.

Moeder van het gastgezin, 2013

Persoonlijke verzorging

“Sinds een aantal maanden is Jonneke bij ons aan het werk als PGB’er voor onze dochter. Wij ervaren Jonneke als erg toegankelijk en professioneel, alles gaat in goed overleg. Uiteraard zijn de contacten met onze dochter het meest belangrijk en dat gaat ook heel erg goed, er wordt reikhalzend naar haar uitgekeken. Jonneke is voor ons gezin zeker een toegevoegde waarde en wij zijn erg blij met de momenten dat zij er is, zodat we zelf de zorg voor onze dochter even los kunnen laten.”

Moeder van een cliënt, 2015

Individuele begeleiding

“Toen ik ongeveer 9 jaar was heb ik Jonneke leren kennen en we deden veel samen. Soms had ik het moeilijk maar daar hielp Jonneke mij bij. Ik heb een hele sterke klik met Jonneke opgebouwd . En in de loop der jaren heb ik ontzettend veel geleerd van Jonneke. We hebben het altijd nog steeds leuk samen, ik vind Jonneke de beste begeleiding die ik maar kan wensen. Jonneke is een vriendelijke, fijne oppas om te hebben. Ze heeft heel veel ervaring met kinderen, ook met kinderen met een beperking. Ze doet veel leuke dingen met andere kinderen zoals naar de dierentuin of naar de bioscoop en knutselen en bakken. Jonneke is een betrouwbare oppas, ze is ook heel erg beleefd.”

Cliënt, 2015

Individuele begeleiding

“Jonneke begeleidt vanaf 2007 onze dochter met een diversiteit aan activiteiten. Onze dochter heeft een autistische stoornis en heeft daarnaast een verstandelijke beperking. Gedurende de periode dat Jonneke samen met haar optrekt en activiteiten onderneemt, vervult zij haar rol als begeleidster met grote inzet. Zij biedt onze dochter altijd een vertrouwde omgeving en ze begeleidt haar met grote toewijding, vakkundig en met veel enthousiasme. Wij hebben Jonneke leren kennen als een zeer betrouwbare, goede, waardevolle en prettige begeleidster en persoon.”

Ouders van een cliënt, 2015

Gastouderbureau 4Kids

“Jonneke is geweldig! Ze heeft aan een half woord genoeg, de kinderen zijn gek op haar, ze bedenkt zelf oplossingen en als ik thuis kom, is het huis keurig aan kant. Haar achtergrond als afgestudeerd pedagoog ervaar ik ook absoluut als een meerwaarde. Wij zijn kortom heel blij met Jonneke als gastouder van onze drie kinderen en laten de zorg voor hen met een gerust hart aan haar over.”

Moeder van het gastgezin, 2015

Individuele begeleiding

“Mijn zoon (met Klassiek Autisme) kijkt uit naar de momenten dat hij met Jonneke op stap gaat. Wij zijn ook blij want hij leert er veel van, wordt zelfstandiger, heeft vertrouwen en heel belangrijk: dat alles met plezier. Hulp in sociale situaties en zelfstandig handelen naar aanleiding van een plan; bijvoorbeeld om ergens heen te gaan of om iets te koken.”

“Ik vind het heel erg leuk om een bezoek bij Jonneke te nemen en Lily (de kat) komt vaak knuffelen. Jonneke helpt me bij de gym, we gaan met de bus en de metro. Ik vind haar aardig. Reken maar dat ze goed kan uitleggen. Ik vind het leuk als het weer donderdag is.”

Moeder en cliënt, 2015

Huiswerkbegeleiding

“Voordat ik bijles Engels had gingen voor mij echt alle regels door elkaar heen en wist ik totaal niet wanneer ik wat moest gebruiken. Door de stappen die je me hebt aangeleerd kan ik de regels nu toepassen en begrijp ik ze voor het eerst ook echt!
Los van deze stappen vond ik de manier waarop je me hielp echt heel fijn; je probeert super goed te kijken naar wat mij helpt in plaats van gewoon de stappen te stampen of uit te leggen.”

Scholier, 2016

KOEKIE Autisme BegeleidingReferenties Jonneke